Нови модерни влакове в лондонското метро от 2025г.

Новият дизайн на влаковете ще позволи разхождането на пътниците по цялата им дължина

Лондон се готви да посрещне новите влакове за метрото си. През миналата седмица британската столица разкри за първи път как ще изглеждат новите превозни средства. Когато мотрисите бъдат пуснати в експлоатация за първи път около 2025 г., те ще донесат доста нови подобрения за хората, които ги използват, пише The Verge, цитирано от Investor.bg

Новият дизайн на влаковете ще позволи разхождането на пътниците по цялата им дължина. Това ще освободи голямо пространство, което преди се губеше при отделянето на вагоните. Входовете пък са разположени равномерно и разполагат с двойни врати, което означава, че хората ще могат да се качват и слизат много по-бързо от мотрисите.

Новите влакове са по-къси, което ги прави по-гъвкави. Така те могат да спират по-близо до самата станция, така че между тях и пода да не се образува дупка.

Превозните средства разполага с редица малки подобрения, сред които ленти от LED светлини по вратите, които могат да мигат в червено, за да предупреждават пътниците кога вратите се затварят. Освен това всички реклами и означения във влаковете ще бъдат показвани на дигитални екрани, вместо на хартия. Някои от линиите на метрото, които минават най-дълбоко под земята, за първи път ще разполагат с климатици.

Във влаковете ще има безжичен интернет. Едно от най-важните нововъведения обаче е, че влаковете ще са без водачи, въпреки че се предвижда да има персонал, който да работи в мотрисите.