Жители на Кюстендил блокират пътя за Македония, дупничани затварят Е-79

Протестът срещу Бат Сали се разраства

Жители на Кюстендил ще блокират международния път за Македония, като протест срещу определянето на Александър Методиев от ДПС за депутат от района. Председателят на Общинския съвет на Кюстендил Иван Андонов обясни пред БНР, че това е началото на мащабна кампания:

"Днес ние предвиждаме да се съберем в центъра на града от 11.30, след което да отидем на международния път за Македония и в 12 часа той да бъде затворен. Това е началото на сериозни протести, с които искаме твърдо да покажем, че не желаем Бат Сали да бъде представител на Кюстендилски избирателен район. Той няма право да представлява кюстендилци, тъй като с 800 гласа от 62 хиляди за цялата област са крайно недостатъчни за народен представител на кюстендилци."

Международният път за Македония ще бъде затворен за около половин час, посочи Иван Андонов.

Той заяви, че ще продължат да отстояват своето искане и ако е необходимо, ще пренесат протеста си в София пред Народното събрание.

Продължават и мирните протести на жителите на Дупница срещу избора на депутат от ДПС за техен представител.

Художникът Николай Табаков е сред участниците във всекидневните протести. В интервю за "Хоризонт" той обясни, че в 11.15 часа ще стартира протестът в Дупница. Предвижда се за 15 минути да бъде затворен международният път Е-79.