Осмокласник преби жестоко свой съученик

Пострадалият е в болница със счупен нос и съмнения за фрактура на скула

Осмокласникът Атанас Георгиев от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в село Малево е бил жестоко пребит от своя съученик Александър Илиев, съобщава „Марица“.

Пострадалото момче е със счупен нос, съмнения за фрактура на лявата скула и насинено око и е настанен в хасковската болница.

Инцидентът станал в късния следобед в петък, когато учениците чакали в двора училищния автобус.

„Синът ми отишъл до тоалетната. Там го последвал Александър. Без детето ми да е дало какъвто и да е повод, побойникът му ударил главичка, повалил Наско на земята и започнал да го рита”, разказва потресената Албена Георгиева - майката на пострадалия осмокласник.

Според информирани 14-годишният Александър е проблемнен ученик и бил преместен в Малево, след като го изключили от хасковското училище „Отец Паисий”.

От ръководството на селското училище коментираха, че в понеделник ще се съберат на съвет заради проблема. „В събота майката на Александър дойде с него в болницата. Вместо да ми се извини, тя ми каза, че не съжалява за стореното от детето си. Цяла нощ Наско бълнуваше в болницата, махаше с ръце и опитваше да се предпази, сякаш отново го бият”, споделя Албена Георгиева.

Тя добави, че съпругът й работел в Гърция и щом научил за станалото със сина му, веднага тръгнал да се прибира.

Междувременно родителите на пребитото момче наеха адвокат Георги Христов, който от тяхно име внесе жалба в полицията в събота привечер. Веднага след това служители на реда тръгнаха към болницата, за да разговарят с пострадалия осмокласник.