Италиански журналист: Калабрийската мафия купува кокаин от България

Според него страната ни е мафия с демокрация вътре

Италианският журналист Роберто Савиано заяви, че калабрийската мафия купува кокаин от България.

„Италия е демокрация с мафия вътре. България е мафия с демокрация вътре. Калабрийците се снабдяват с кокаин по собствени канали – със стока от българите. Защото българската мафия бе закупила такова количество кокаин, че бе в състояние да го продава по-евтино от самите колумбийци“, коментира Савиано пред „Нова телевизия“.

Журналистът е осъден на смърт от италианската мафия заради романа си „Гомор“.

„Брендо е единственият, който знае как се осъществява трафикът на българската мафия в Италия. Първите наркотрафиканти се раждат в социалистическа България, която продава кокаин като стратегия за отравяне на Запада“, разказва Савиано.

Той посочи, че е бил впечатлен от разследването срещу Станимир Флоров, тъй като това било типично за страните, където демокрацията не е напълно установена.

„Неговото разследване за контакти с мафиотския свят показва, че има една част от България, която се противопоставя – в противен случай тези истории не биха излезли наяве“, добавя разследващият журналист.

„Иска ми се да кажа на българските журналисти – да казват истината, но да не го правят сами. България може да стане част от Европа“, каза още той, предава „24 часа“.