Психолози ще съдействат на Ана-Мария да тръгне отново на училище

Това стана ясно на срещата между заместник-министъра на образованието Ваня Кастрева и родителите на момичето

С цел реинтегрирането в обичайна среда на 13-годишната Ана-Мария, в помощ на родителите ще бъде изпратен екип от специалисти психолози и терапевти по кризисна интервенция, както и сензорен терапевт. Те ще изготвят план за връщането на детето към неговото всекидневие и учебния процес, съобщи Нова телевизия.

Това стана ясно на срещата между заместник-министъра на образованието и науката Ваня Кастрева и родителите на Ана-Мария от IV помощно училище, които подадоха сигнал за извършено посегателство спрямо дъщеря им, информират от МОН.

Зам.-министър Кастрева обсъди с родителите проверката, извършвана от дирекции на Министерството на образованието и науката в IV помощно училище, която цели да изясни всички обстоятелства по сигнализирания случай. Бяха поднесени и взаимни извинения във връзка с възникнали проблеми при комуникацията на двете страни през медиите.

По време на срещата бе уточнена и координацията и административното съдействие от представителите на МОН за родителите, с цел избор на училище, в което тяхното дете да продължи своето обучение след приключване на кризисните терапевтични мерки.

Своевременно Районната прокуратура образува наказателно производство срещу неизвестен извършител за извършено чрез употреба на принуда блудствено действие спрямо 13-годишното момиче на 19 септември в Четвърто помощно училище в столицата.