Майка малтретира 9-годишното си дете

Полицията е отнела детето от майката

9-годишно момиченце, малтретирано от майка си, е изведено от дома си и настанено в кризисен център под полицейска закрила. Крайната мярка е предприета в понеделник след поредния побой.

Майката – 34-годишната Мариела Кирилова ще бъде изправена пред съда. Срещу нея е образувано бързо производство и до 7 дни съдът трябва да се произнесе, казаха от полицията, цитирани от "Конкурент".

В понеделник след обяд на телефон 112 е получен сигнал, че от дом на улица "Средна гора” в Монтана се чуват женски крясъци и детски плач. На мястото незабавно е изпратен социален работник от отдела за закрила на детето и полиция.

Когато пристигнали в дома униформените и социалните открили 9-годишното момиченце пребито, а около него се навъртала вбесената му майка.Полицаите незабавно прибрали детето. При преглед по тялото на малката Т.П. са открити много следи от насилие. Имало и стари белези. Детето е изведено от къщата, а срещу майката е образувана полицейска проверка. По данни на полицията Мариела се била преселила в София. От известно време обаче тя и детето живеят в Монтана.