Европейската седмица на движение в България отчете 628 събития в цялата страна

Общество

08-10-2014, 13:00

Автор:

AMG

Всичко от Автора

Тази година MOVEWeek влезе и по-активно в училищата

С отлична оценка за България приключи европейската седмица на движението MOVEWeek. В седмицата се включиха над 90 населени места, от които близо 50 града. Общият брой на събитията е 628, а организаторите на събития, които се регистрираха на доброволен принцип – 487. Общият брой на хората – от бебета до възрастни хора които се включиха в различните движения, е над 65 000 души по първоначални данни.

Тази година MOVEWeek влезе и по-активно в училищата, като в Седмицата участваха над 160 училища и детски градини.

По време на Седмицата на движението всеки участник – от малко дете до възрастен човек, намери своето движение – разходка в планината, изкачване на стълби или по-сериозни тренировки и движения. MOVEWeek включваше открити уроци и тренировки по зумба, слак лайн, йога, тап аут, футболни срещи, излети в планината, зумба, паркур, изкачване на стълби от областна администрация, Pole Dance - танци на пилон и още много други разнообразни активности. Идеята е да променим нагласите си и да разберем колко е важно всяко движение в заседналия ни начин на живот.

Посланието на организаторите е, че всеки може да направи нещо за себе си и да предотврати множество заболявания, да удължи живота си, да се чувства радостен и щастлив – стига да намери своето движение и да го практикува максимално често.