Марио Давид: Борисов има отговорността да състави новия кабинет

Лидерът на ГЕРБ познава реалността на страната много по-добре от когото и да било, заяви вицепрезидентът на ЕНП

"Смятам, че като знак на уважение към волята на българския народ, Бойко Борисов има отговорността да състави новото правителство", заяви вицепрезидентът на Европейската народна партия Марио Давид пред "Фокус".
„Това е резултатът на демокрацията. Когато в неделя гласоподавателите даваха гласовете си, те знаеха, че кандидат за премиер е Бойко Борисов. Така че това не е изненада за когото и да било. Той има доверието на гражданите да изпълни дълга си”, каза още Давид.

По думите му когато си в политиката не значи, че искаш да бъдеш премиер - ти служиш като премиер. „Не можеш да отидеш на избори и да кажеш на хората в партията си: „След изборите ще реша кой измежду нас ще бъде премиер”. Така че, когато миналата неделя хората гласуваха, те вече са знаели, че премиер ще бъде Бойко Борисов, а когато се получи вече и тази голяма разлика в гласовете, това е очевидно.”, коментира вицепрезидентът на ЕНП.

На въпрос какво би посъветвал лидера на ГЕРБ оттук нататък Марио Давид отговори така: „Мисля, че приятелят ми Бойко не се нуждае от никакви съвети. Познава реалността на страната много по-добре от когото и да било. Той е убеден европеец и се радва на доверието на цялото семейство на ЕНП”.