Eвродепутати от ГЕРБ запознаха представители на Международната младежка камара с работата на ЕП

Младежите имаха възможност да присъстват на изслушвания на кандидатите за еврокомисари

По покана на българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, Ева Паунова и Андрей Ковачев, трима членове на Международната младежка камара посетиха европейската столица.

В рамките на десетата програма "Кnow-How Transfer" за обмен и сътрудничество между Международната младежка камара и европейските институции Стоян Панайотов, Димитър Гочев и Ана Николова се запознаха с функциите и работата на Европейския парламент.

Tе придружаваха българските евродепутати по време на дневните им ангажименти и срещи в различните парламентарни комисии.

Младежите имаха уникална възможност да присъстват на изслушванията на кандидатите за еврокомисари Франс Тимерманс и Юрки Катайнен в Европейския парламент.

"Инициативата, която свързва млади лидери, предприемачи и активни граждани на Европейския съюз с членове на европейските институции, в частност на Европейския парламент, e изключително полезна и обещаваща практика за младите хора в България", заяви Емил Радев.

Андрей Ковачев, който за втора година участва в инициативата, заяви, че е щастлив да помогне на младите хора в България да опознаят по-добре европейските институции и нашата работа в тях.

Ева Паунова пожела на тримата представители на Международната младежка камара активно и успешно да продължават да развиват своя потенциал.

"Надявам се, че придобитият от посещението опит ще вдъхнови нови идеи и инициативи както на национално, така и на европейско ниво", добави тя.

Евродепутатите изразиха надежда инициативата да се превърне в традиция. Международната младежка камара празнува своята 100-годишнина.

Представителството на организацията в България може да се похвали с палитра от стартиращи предприемачи, лидери и мениджъри в различни области и сътрудници от неправителствения сектор.

"Всички ние имаме амбицията да сме общността, която успоредно със собственото си развитие и самоусъвършенстване, работи и за благоденствието на околните", заявиха пред българските евродепутати от ЕНП/ГЕРБ тримата младежи, които посетиха Европейския парламент.