KTBalive настояват за смяна на квесторите на БНБ в банката

Според групата назначените оценители са некомпетентни

Членовете на Фейсбук групата KTBalive, които настояват за оздравяване на банката излязоха с декларация, в която настояват за незабавна смяна на квесторите, назначени да оценят състоянието на институцията.

Групата посочва, че подкрепя искането заедно със служителите на ТБ „Виктория“ ЕАД.

„Ние, членовете на фейсбук групата KTBalive с настоящата декларация публично заявяваме, че сме съпричастни и подкрепяме категорично и безусловно искането на служителите на ТБ „Виктория” ЕАД (100 % дъщерно дружество на „Корпоративна търговска банка” АД) за незабавна смяна на квесторите, назначени в тази банка, а именно: Христина Стамова и Божидар Аршинков, към което миналата седмица се присъедини и КТ „Подкрепа” с официално прессъобщение от 02.10.2014 г., към което беше приложено и официалното писмо до БНБ, в което е отправено това искане и причините за него са подробно изложени и достатъчно добре обосновани“, посочва групата в изявлението си.

Те отбелязват, че причините за искането им са ясни, както и че Управителния съвет на БНБ е бил информиран много кратно за проблемите, които според групата се свеждат до: „Пълна некомпетентност на квесторите, които не само не помагат за оздравяване на банката, а работят точно в обратната насока; Назначават се некомпетентни, но за сметка на това добре платени консултатни със съмнителен опит“.

От KTBalive казват, че „служителите на Банка Виктория са подложени на груб тормоз, като квесторите не си правят труда да се съобразяват нито с Кодекса на труда нито с обикновените етични норми на поведение“.

„ПО ТЕЗИ ПРИЧИНИ СЧИТАМЕ, ЧЕ ПРЕСТОЯ ИМ В БАНКАТА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДЕН И ВСЕКИ ДЕН НАНАСЯ НЕПОПРАВИМИ ЩЕТИ, КОИТО В ПОСЛЕДСТВИЕ МОГАТ ДА ВЪЗПРЕПЯТСТВАТ ОЗДРАВЯВАНЕТО Й. ВСИЧКИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА ТЕЗИ ЛИЦА ВОДЯТ И ДО НЕПРЕКЪСНАТО ОЩЕТЯВАНЕ НА КРЕДИТОРИТЕ, ВКЛ. ВЛОЖИТЕЛИТЕ С ВЛОГОВЕ НАД ГАРАНТИРАНИТЕ“, настояват и добавят: „ПО ТАЗИ ПРИЧИНА НАСТОЯВАМЕ ЗА НЕЗАБАВНОТО ИМ ОСВОБОЖДАВАНЕ“.

Под декларацията се подписват организаторите на групата Д. Божилов и Б. Михайлов.