9 октомври: Усвояване

Слънце във Везни, Луна в Овен-Телец. Астрологична картина на деня

Ярките,емоционални и запомнящи се събития в деня на Лунното затъмнение днес ще имат достатъчно време да се настанят в съзнанието ни и да бъдат обработени там. В по-голямата част от деня Луната ще се движи на празен ход, което ще обезсмисли нуждата от незабавна реакция на случващото се и активно взаимодействие с външния свят. Своеобразен подарък от Вселената, позволяващ ни да се оттеглим временно, за да анализираме и интегрираме в съзнанието си интензивните процеси от предходните дни. Ако те са ви изправили пред внезапни житейски обрати и рязка промяна в актуалните обстоятелства, преустановете каквито и да било действия и си дайте време да се нагодите към новите условия. В този случай съхраняването на досегашния status quo от тук насетне ще бъде невъзможно. Но със сигурност времето ще ви докаже, че настъпилите промени са съвсем навременни и адекватни. Овладейте емоциите и помнете, че сега те действат като лупа, преувеличавайки всичко, което се намира в зоната на емоционалните ни възприятия. При нормални обстоятелства преживяванията ни в момента едва ли ще ни изглеждат така вдъхновяващи, а напротив - непоносими.

На помощ, при съзнателния анализ на случващото се, вероятно ще ви дойде и информацията, че то се намира изцяло във властта на кармични програми, задействани в миналото и осъществяващи се сега с максимална скорост. Именно скоростта на проявление и реализация е онова, което обичайно ни идва в повече в дните около затъмненията.

Пазете връзките със скъпи на сърцето ви хора. Акцентът върху зодиакалните Везни оказва партньорствата като уязвима зона. Венера обаче е невидима и оттегля своята подкрепа, особено към нововъзникващите в периода взаимоотношения. Не поставяйте на риск онова, което сте градили дълго заради моментни увлечения! Ако партньорската тема е критична за вас, направете ретроспективен анализ. Серията на това затъмнение започна през октомври 2013, преминава през април и октомври 2013 и ще продължи да се развива през пролетта и есента на 2015. Едва през март 2016 цикълът ще завърши, ще имаме пълна представа относно неговото значение в живота си.Сега Луната акцентира енергията на Южния възел, което указва реализацията на зряла карма и протичащи процеси на свиване и разпад на онова, което е осъществило функциите си и вече е лишено от жизненост. Затъмненията през октомври 2013,2014 и 2015 изискват контрол на емоциите и овладяване на импулса към промени и решения продиктувани от страсти, чувства и първични реакции.

Работа и бизнес
Денят определено не подкрепя нови инициативи, начинания, стартиране на бизнес проекти и програми. Дори да сте изправени пред най-блестящата възможност овладейте импулса за действие.Реализацията на немалко гениални идеи се е превърнала в пълен провал, само заради неподходящото време за старт. Още в края на седмицата ще настъпят далеч по-подходящи и наистина подкрепящи инициативата обстоятелства.

Здраве, хранене и красота
Бъдете максимално предпазливи и щадящи към психиката си. Денят предоставя възможности за възстановителни и релаксиращи процедури и практики.Използвайте ги, особено ако страдате от главоболие или смущения в съня, които са обичайни за периода.Диагностиката на заболяванията в момента е нереалистична, тъй като тялото не се намира в обичайното си състояние. Респективно назначеното сега лечение може да се окаже не съвсем адекватно.
Въздържайте се от импулсивни действия касаещи промяна във външния вид.Резултатът може да ви изненада неприятно.