Валери Симеонов: 40% от гласовете на ДПС са купен цигански вот

ДПС губи подкрепа в основните си крепости и компенсира чрез купуване на гласове

Поне 40% от вота на ДПС беше купен цигански. Това заяви пред бТВ съпредседателят на Патриотичен фронт Валери Симеонов. Доказателство за това е ръстът на подкрепата за ДПС в рамките на една година на местата, където няма турскоговорящи и мюсюлмани, като Северозападна България, Югоизточна България, масовото гласуване за ДПС в големите цигански гета в София и Пловдив. Откъде дойде тази любов към исляма и Корана?, попита  Симеонов.

Според него ДПС губят подкрепа в основните си крепости. В основните турскоговорящи райони като Кърджали, Разград, Търговище техният вот пада и те компенсират с купуване на гласове.

Хвалят се, че са постигнали много голям успех - 460 хиляди. Но 60-те хиляди дойдоха от Турция. Там се гласуваше на тумби, хората гласуваха без да знаят за кого гласуват. Оказа се, че даже не могат да си попълнят декларациите. Декларациите им бяха попълнени, те само ги подписваха. Агитацията се извършваше пред секциите. Пред тях имаше плакати за ДПС.Тоест тези 60 хиляди си бяха абсолютно корпоративен вот. Остават 400 хиляди, колкото бяха на евроизборите.

ДПС има много кал да изстърже от лицето си, иначе съвсем ще се капсулира, каза Симеонов. По думите му това всъщност ще е много добре за България –ДПС да се капсулира и всички да са срещу нея.  
Съпредседателят на Патриотичен фронт каза още, че ще предложат промени в Изборния кодекс, които да решат проблемите с купуването на гласове. Техните предложения са гласуването да стане задължително, а хората с двойно гражданство да имат право да гласуват само в страните-членки на ЕС.

По повод възможностите за съставяне на правителство и работата на новия парламент, той посочи, че трябва да се състави програма с основните националните приоритети на България и тя да бъде разписана от всички български политически сили в парламента, без ДПС. Партиите, които носят отговорността за изваждането на България от кризата. Тогава може да се състави правителство от водещата политическа сила.
Патриотичният фронт ще подкрепя програмата, а не правителството и ако тя не се спазва, ще бъде остра опозиция, поясни Валери Симеонов.