Напрежение в Кюстендил заради разпределението на депутатските мандати

Общество

08-10-2014, 07:37

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Кметът на Кюстендил Петър Паунов с "кърваво писмо" срещу Бат Сали

Няма да оставим ДПС да наказва един български град само заради отказа му да си продаде историята и вярата, обяви градоначалникът.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов с "кърваво писмо" срещу Бат Сали.

Кметът на община Кюстендил Петър Паунов излезе с обръщение във връзка с вероятността за депутатско място на ДПС от региона.

Макар окончателните резултати на ЦИК за това кой ще влезе в 43-тото Народно събрание да не са готови, по градовете в цяла България ври и кипи.

В Кюстендил обаче вече тръгнала мълва, че ДПС ще пратят като свой представител в новия парламент Александър Методиев, по-известен като Бат' Сали, който е от листите на ДПС.

В една от социалните мрежи Петър Паунов посочва, че обръщението е от името на гражданин и кмет на град, известен като града на Майстора и Стоян Венев, като града на Асен Василев и Марин Големинов…, като града на дядо Ильо Марков и Димитър Пешев. Град под небесното покровителство на Свети Иван Рилски и Свети Йоаким Осоговски, с хилядолетна история и с граждани, изпълнени с вяра в доброто.

"Защо решихте, че тук ще изпратите за депутат човек с прякор Бат Сали – същият изпроводен ни от партия, чиито избиратели във всички репортажи на българските медии не искаха или не можеха да говорят на български език. Горд съм, че тази партия тук остана на 8-мо място с "огромните" 1.47 процента.

И вие пак решихте, че ще ни изпратите за депутат Бат Сали.

Смятате ли, че ще оставим да наказвате един български град само заради отказа му да си продаде историята и вярата? Сбъркахте!

Нито града на Майстора ще превърнете в града на Бат Сали, нито България от страната на Свети Свети Кирил и Методий и страната на Васил Левски ще превърнете в страната на сараите, "Ментата" и простащината", се казва в обръщението, цитирано от Радио "Фокус" – Кюстендил.