Смъртните актове на загиналите в Горни Лом ще бъдат готови в най-скоро време

След издаването на смъртните актове, загиналите няма да се водят безследно изчезнали

В най-скоро време ще бъдат издадени смъртни актове на загиналите при взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом, съобщи кметът на селото Илиян Михайлов пред Фокус. Той заяви, че се очаква да излезе съдебно решение от Районен съд-Белоградчик. “Днес е внесен от общината списъка с имената на загиналите хора и имаме уверение, че ще бъде издадено съдебно постановление, на база на което ще бъде издаден смъртен акт на всеки от загиналите”, обясни още Илиян Михайлов.

Все още не е ясно дали смъртните актове ще бъдат издадени от кметството в Горни Лом, община Чупрене или администрация по местоживеене. “Не се ангажирам със срокове, но имаме обещание до най-къс срок да се издадат смъртни актове на загиналите”, каза още кметът на Горни Лом.

След издаването на смъртните актове, загиналите няма да се водят безследно изчезнали.

През днешния ден разследването на място във взривения завод, което беше прекъснато заради изборите, не е подновено. “Не се провежда разследване до този час на деня. Информацията, която получихме е, че разследването се спира заради деня на вота”, допълни Илиян Михайлов.