Четирима загинаха в зверска катастрофа в Гърция (Видео)

Българин е сред загиналите

В касапница се превърна магистралата Атина - Солун след тежък пътен инцидент в неделя около 10,30 ч. Тежкотоварен автомобил връхлетя върху 30 леки автомобила и буквално ги премаза на главен път Егнатия в близост до кръстовището на Верия, посока Солун. Четирима са убити - две жени и двама мъже, а 31 са ранените. Единият от загиналите е българинът П. Б. Има и трима ранени българи – Мария Вълкова, Петър Грашков и Радка Илиева Състоянието и на тримата е овладяно и не е тежко, уточниха за “24 часа” от гръцката полиция.

Тежкият инцидент е станал, след като шофьорът на ТИР-а - 39-годишният румънец Тодорон Николаев, се блъснал в спрели заради ремонти по пътя леки автомобили. Водачът на частна кола, която пътувала след тира, също не успял да спре и се ударил в камиона.
И двете превозни средства са избухнали в пламъци Шофьорът на леката кола е изваден овъглен. Водачът на камиона, предизвикал адската катастрофа, успял да се измъкне от превозното средство и да избяга заедно с документите на колата. Малко по-късно избягалият е открит в пустееща нива и арестуван.

През целия ден три хирургични отделения на болница във Верия оказваха помощ на ранените, които бяха извозени с 9 линейки. Движението по магистралата Атина - Солун бе спряно в двете посоки.
Тирът е с румънска регистрация, собственост на румънска компания и превозвал грозде, сочи официалното изявление на гръцката полиция.