Цецка Цачева: ГЕРБ ще говори с всички партии

Важно условие е да се поддържа европейският път за развитие на България

ГЕРБ ще говори с всички партии в следващия парламент, които поддържат европейския път за развитие на България. Това каза за Радио „Фокус“ Цецка Цачева, кандидат-депутат от ГЕРБ. По думите й за 9-ти пореден път на избори ГЕРБ е първа политическа сила, което отрежда на партията мястото на победител.

„Чувстваме се като победители. Но дали се чувстваме като управляващи – това е нещо различно. Първо, защото конфигурацията наистина е изключително сложна. Толкова пъстър парламент новата парламентарна история на България не помни. В момента се чуват разнопосочни послания, и не случайно председателят Борисов в късната вечер на вчерашния изборен ден призова останалите политически лидери на доза смирение и трезво преосмисляне“, коментира Цецка Цачева.

Тя допълни, че резултат на ГЕРБ се дължи на добрата организация на партията. Цачева подчерта, че е необходимо да се водят разговори с всички политически сили, които са прескочили 4% бариера, и които поддържат европейския път на развитие на България.

„От конфигурацията, която е в момента в парламента, може би една единствена партия „Атака“ има резерви към подобно развитие на страната, но въпреки това ако тя бъде в 43 Народно събрание, безспорно онзи, комуто бъде връчен мандата, е длъжен да води диалог дори с такива политически формации“, каза още Цецка Цачева. Тя добави, че ГЕРБ е единствената политическа сила с програма, която детайлно разписва по секторни политики необходимите действия за излизане от политическата криза в страната.