Лиляна Павлова: Трябва да се мисли смирено и държавнически

Нека да видим дали разумът ще надделее, или личните желания и условия

Кампанията свърши, трябва да спрат пропагандните лозунги, трябва да се мисли не само смирено, а и държавнически. Това призова Лиляна Павлова от ГЕРБ, съобщи БНР.

Относно условията, които Реформаторския блок поставя за евентуална коалиция с ГЕРБ, Павлова коментира, че е "крайно некоректно някой, който е получил 7% да поставя условия на партията, която за пореден път получава най-голямото доверие".

"Да поставят условия кой ще е министър-председател, как ще управлява, с каква програма. Това не беше нито мястото, нито времето, нито имат правото да го правят",заяви Павлова. Според нея, не е редно "да преговаряме с другите партии през медиите".

По думите й, преговори се водят между зрели хора, лице в лице, при ясно поставени програми и платформи. "Когато седнат да говорят, сигурна съм, че има какво да предложат, ако разумът надделее. Защото Реформаторите не искали това и онова, БСП щели да са в опозиция. Нашата позиция по отношение на ДПС също е ясна, така че, ако продължи тази нагласа в днешния ден, нещата няма да се получат. Аз искрено вярвам, че ние преди всичко сме българи, милеем за държавата и ако искаме да имаме държава, трябва да говорим сериозно и за това какво ни предстои", допълни Павлова.

И допълни, че в момента не се обсъжда хипотезата Бойко Борисов да не е премиер. "Той е лидер на партията с най-голям резултат и най-нормално е той да бъде министър-председател и друг дебат по тази тема в момента не може да се прави", категорична бе тя.

Павлова уточни, че по време на предизборната кампания ясно е отправяно посланието, че гласуването за ГЕРБ означава подкрепа и за Бойко Борисов като премиер.

"При положение че има толкова много партии, които влизат в парламента, означава, че има широка представителност на българските граждани, а това беше едно от нещата, които се искаше в това не леко време от година и няколко месеца на протести", посочи още тя.

Павлова е категорична, че ГЕРБ ще върне мандата, ако разговорите с останалите партии не са успешни. "Какъв избор ще ни оставят, ако всеки дойде със своите условия. Един не иска това, друг онова, всъщност никой не мисли за държавата. Нека да видим дали разумът ще надделее, или личните желания и условия", коментира тя.

Лиляна Павлова обясни, че в следващите дни ще реши дали да влезе в парламента като депутат от Варна или от Стара Загора.