Близо 900 полицаи охраняват изборите в Пловдив

Мисия Пловдив

05-10-2014, 09:51

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Радост Петрова

Всичко от Автора

Паспортните служби и днес издават удостоверения за гласуване

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално, съобщават от ОД на МВР Пловдив. Към 6 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК.

До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 877 полицаи, които отговарят за реда и спокойствието в региона. В изборното помещение не се допускат хора с

оръжие и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.
Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР - Пловдив издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. 

Работното им време днес в неделя е от 8 до 18 часа. Единствено в Шесто РУП няма да се извършват такива услуги, тъй като няма работеща сграда.

Хората от район „Източен“ ще могат да получат удостоверения за гласуване в сектора на  ул. „Волга“. Самото удостоверение за гласуване е беплатно, но при подаването на заявление за нова лична карта трябва да се заплати съответната такса.