Първият болен от Ебола в САЩ е в критично състояние

Още четирима американци са се заразили с опасния вирус

Състоянието на първия заболял от Ебола в САЩ е критично. Мъжът, който се е заразил в Либерия, е в болница в Далас. Апартаментът, в който той е живял след пристигането си от Африка, вече е обеззаразен, а четиримата контактни са преместени в изолирана къща.  
До вчера лекарите от Тексас определяха състоянието на заболелия мъж като сериозно, но стабилно. Снощи, в изявление само от шест думи, болницата съобщи, че състоянието му вече е критично.

Още четирима американци - трима хуманитарни работници и журналист - са се заразили с опасния вирус в Либерия. САЩ обмислят да изпратят 4000 военни в Африка, за да помогнат за овладяване на епидемията от Ебола.

Междувременно самолет от Брюксел за Ню Джърси в САЩ беше задържан за няколко часа, след като на пътник му прилошало. И докато всички пътници разбират нуждата от повишено внимание, те твърдят, че няма определени процедури за справяне с възможен случай на Ебола, въпреки факта, че епидемия в Африка има от месеци.

Болният пътник е бил прегледан, но лекарите са категорични, че не е заразен с Ебола, а симптомите му са на друго заболяване.