10 души под карантина в Далас заради контакт със заразен от Ебола

Кметът опроверга публикациите за паника

Десет души в Съединените щати са били в близък контакт със заразения с Ебола мъж в Далас. След проверката на общо 100 души властите отделиха 10 от тях като рискови. Това предизвика притеснението на хората в многомилионния град, въпреки уверенията, че няма опасност за населението, съобщи Нова телевизия.

Екипи за третиране на опасни материали влязоха в апартамента, в който е живял заразения с Ебола. Засега властите твърдят, че четиримата негови роднини, които бяха поставени под карантина в апартамента, не са заразени с Ебола.

Кметът на Далас Майк Роулингс отново опроверга публикациите за паника. „Има новини, че Далас се страхува. Говорих с много хора. Малко сме нервни, но не ни е страх. Сигурността ни е гарантирана. Всичко ще бъде направено както трябва", заяви градоначалникът.

Някои от гражданите обаче са на друго мнение. В едно от училищата в Далас три деца бяха изведени от часовете заради подозрение, че са били в контакт със заразения. Училището не съобщава имената на децата, възрастта им и в кой клас учат.

Притесненията само се засилват от допълнителни информации за евентуални случаи на Ебола. Във Вашингтон обявиха, че са поставили хора под карантина. В рамките на два часа две столични болници обявиха, че изследват пациенти за смъртоносния вирус.