Евгения Раданова откри благотворителния турнир в Зимния дворец

Спорт

04-10-2014, 18:01

Снимка:

ММС

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Мероприятието има за цел събиране на средства за пострадали от наводненията

Служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова даде началото благотворителния турнир по хокей на лед, фигурно пързаляне и шорттрек, по време на който в урни на Българския червен кръст ще се набират средства за пострадалите наши сънародници от наводненията в страната.

 

„За мен е изключително приятно да бъда сред толкова много деца, които тръгват по пътя на професионалния спорт. Надявам се, че мнозина от вас ще постигнат дори по-големи успехи от моите. Благодаря ви, че сте тук днес, за да споделим заедно удоволствието от този зимен празник и същевременно да направим едно добро дело. Важно е да бъдем обединени не само в радостните моменти, но също така и в най-трудните. Присъствието ви тук е красноречив факт за вашата съпричастност и съм уверена, че всички ще подкрепим благотворителната кауза за събиране на средства за пострадалите ни сънародници от наводненията“, сподели министър Раданова.

 

Тя даде старт на състезанието по шорттрек, с което беше поставено началото на празника, провеждащ се в Зимния дворец на спорта в София, а след това пусна и първата шайба в турнира по хокей на лед. В програмата на събитието са включени още и съчетания по фигурно пързаляне, мачове по хокей на лед за деца в различни възрастови групи, както и демонстративен мач между чужденците, играещи в хокей в България и отбора на ХК НСА.

 

Инициативата се организира от Сдружение хокеен клуб „Национална спортна академия” в партньорство с ММС, ЗАД „Армеец”, Фондация „Спорт без граници”, спортно сдружение L7, Българския червен кръст, EasyPay, ЧЕЗ, с медийната подкрепа на БНТ 1 и България Он Ер.