Пламен Димов и Левски се разделят

Спорт

04-10-2014, 17:07

Автор:

burgasutre.bg

Всичко от Автора

През лятото не го пуснаха да си ходи, призна пред SL бащата на футболиста Диян Петков

Левски ще се раздели с Пламен Димов през зимата. Защитникът и ръководството на Левски вече са постигнали споразумение за това, пише „Тема спорт“ 23-годишният бранител пристигна на „Герена“ в началото на 2013-а година.
Той бе взет в състава по настояване на бившия наставник Илиан Илиев, а трансферната сума за откупуването му от Черноморец бе около 350 хиляди лева. Бургаският клуб още не си е получил всички пари от сините и уведоми УЕФА, че чака 160 хиляди лева по сделката. 23-годишният Димов така и не успя да се утвърди в основния състав на Левски и почти винаги е резерва.. В първия си полусезон на „Герена“ той записа само 46-минути. През миналата кампания бе ползван общо 20 пъти и успя да реализира едно попадение -17 мача с гол в А група и още три срещи за Купата на България.
През настоящото първенство той е бил на терена едва 6 минути -влезе като резерва в края на двубоя с Локо Сф (1:0) на „Герена“. Игра и 90 минути за купата срещу Спартак Варна (7:1).
Spofrtonline.bg потърси за коментар бащата на Пламен Димов- Диан Петков, който в момента е помощник треньор на столичния Локомотив, където направи кариера и като футболист, а преди това в Черноморец, Нефтохимик и Локо Пд.
„Истината е, че Пламен искаше да напусне Левски през лятото, но не го пуснаха. Нормално е като не играе да иска промяна. Все пак е на 23 години и още застояване на пейката може да го довърши за футбола. С мен нищо не е споделял в последно време. Има си мениджър, който движи делата му. Не им се бъркам, но като всеки баща искам детето ми да успее. Дано!!“, лаконичен беше Диан Петков пред SL