Продължават огледите в района на оръжейната фабрика в Горни Лом

15 души загинаха на 1 октомвви при адски взрив в завода

Продължават огледите в района на завод „Миджур” в село Горни Лом, съобщи кметът на населеното място Илиян Михайлов, цитиран от "Фокус".
Следователите вероятно ще приключат работа до края на деня, допълни той.

"Около 20 души от Горни Лом работят в завода", каза още кметът.
И допълни: "В деня на трагичния инцидент те са били в другите смени, има работещи и в администрацията. Въпреки че може да изгубят работата си, служителите се радват, че са останали живи", каза Илиян Михайлов.

Той добави, че съпругата му, който е една от тримата пострадали при взрива, се възстановява в болницата в Монтана и ще бъде изписана в понеделник.

Военнослужещи от модула за разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от военно формирование 28 880 – Белене извършат оглед на района на взрива в завод „Миджур“ край село Горни Лом за откриване на боеприпаси или на осколки, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Ръководител на групата е капитан Николай Георгиев.

Сапьорите продължават да оказват съдействие за осигуряването на безопасността на екипите от Дирекция „Оперативно-техническа информация” към МВР, прокуратурата и следствието, които извършват процесуално-следствени действия в района. На тяхно разположение е екип от регионална служба „Военна полиция” – Плевен с брониран джип „Пустинна котка”.