България и Индонезия подписаха меморандум за сътрудничество в областта на младежта и спорта

Ще си сътрудничат треньори, експерти, специалисти и изследователи в областта на спорта

Служебният министър на младежта и спорта на Република България Евгения Раданова и министърът на младежта и спорта на Република Индонезия Рой Сурио Нотодипройо подписаха Меморандум за разбирателство в областта на младежката политика и спорта. Двете държави се споразумяха да насърчат сътрудничеството между треньори, експерти, специалисти и изследователи в областта на професионалния спорт, спорта за всички, спортната наука, медицината и законодателството.

Предвижда се реализиране на съвместни младежки програми, обмяна на визити, информация и опит между младежките организиции и правителствените лица, отговарящи за младежката политика в двете страни.
Меморандумът се сключва за срок от пет години, но може автоматично да бъде подновен за още пет.

Министър Раданова подчерта, че документът ще затвърди и развие приятелските отношения между двете държави и ще постави по-широка основа за подкрепа и разбирателство.
„Убедена съм, че Меморандумът, с който скрепяваме днес нашето сътрудничество, ще допринесе за развитие на партньорството между институциите, които представляваме, за организиране и провеждане на съвместни тренировъчни лагери на нашите спортисти, за насърчаване на обмен на треньори и други спортни специалисти, за установяване на партньорство между нашите национални антидопингови организации в общата ни борба срещу допинга в спорта и, не на последно място, за реализиране на съвместни проекти, размяна на визити и обмен на информация в областта на младежката политика”, каза министър Евгения Раданова след подписването на документа.   

В четвъртък Евгения Раданова и министър Рой Сурио Нотодипройо откриха заедно Откритото първенство на България по бадминтон, което е кръг от Европейската купа.