Изключителен мач за "Берое" срещу "Локо" София! 3:0!

Феновете почетоха паметта на жертвите в Горни Лом

„Берое“ изигра изключително силен мач срещу „Локомотив“ (София) и победи с 3:0 като гост на стадиона в кв. Надежда в София.

Много силно на вратата се представи Благой Макенджиев, а спасената от него дузпа в началото на втората част окрили беройци за успеха. Аласан Н’Диайе откри още в 4-ата минута, а Крис Гади добави две попадения в 57-ата и 75-ата минута. Пропуск от дузпа направи Елиаш в 78-ата минута. На много високо ниво се представиха всички беройци в срещата.
„Берое“ влезе в мача като пети в класирането с 18 точки, а „Локомотив“ с точка по-малко заемаше седмата позиция в таблицата преди кръга. Мачът бе важен и за двата тима в битката за първата шестица, в която се очертава да се включат седем тима.
Изненадата при „Берое“ бе отпадането от групата на Жуниор Мапуку след решение на треньорите след тренировките през седмицата. Веселин Пенев се бе възстановил напълно и започна по левия бек. При отсъствието на Георги Костадинов на негово място влезе Аласан Н’Диайе, който се отблагодари по най-добрия начин за гласуваното му доверие. По крилото се включи Крис Гади, а Венцислав Христов заигра напред.
След този мач, "Берое" отново е на второ място във временното класиране с 21 точки, но има неизгирани срещи от този кръг.
След паузата в първенството „Берое“ гостува на „Черно море“ на 19 октомври от 16 часа във Варна.

Феновете на заралии пък почетоха паметта на жертвите от взрива в с. Горни Лом. На стадиона те показаха плакати с надпис "Горни Лом - България е с теб!"