Отложиха делото "САПАРД" за 10-и ноември

Прокурорът Андрей Андреев поиска делото да се гледа без присъствието на двамата подсъдими

Делото "САПАРД" беше отложено за 10-и ноември, съобщава БНР. Ключовите фигури в това дело са бизнесмените Марио Николов и Людмил Стойков. Делото за източването на 7,5 млн. лв. от програма САПАРД стигна до Специализирания съд.

На първо четене обаче му се падна съдия, който преди беше прокурор по делото "САПАРД", така че съдия Пламен Панайотов беше принуден да си направи отвод. В момента проблем на съда е призоваването на обвиняемите и защитата. Магистратите не са успели да открият и този път обвиняемите Марио Николов и съпругата му Мариана дори за да им предадат призовката за заседанието.

Прокурорът Андрей Андреев поиска делото да се гледа без присъствието на двамата подсъдими. Имаше изискани справки по това дело за това дали са на територията на страната Марио Николов и съпругата му. От справката за Марио Николов стана ясно, че на 23-ти май тази година, той е напуснал страната през аерогара София. На 4-ти януари 2014-а година Марияна Николова е влязла през Калотина. Заради това, че сме член на ЕС обаче тези данни са крайно несигурни.