Молитва за успокоение на душите на загиналите в Горни Лом беше отслужена в храм „Света Неделя”

Патриархът призовава свещенослужителите да отправят молитви за загиналите

Молитва за успокоение на душите на загиналите в трагичния инцидент в Горни Лом беше отслужена в храма "Света Неделя" от патриарх Неофит и Браницки епископ Григорий, предаде Агенция „Фокус”. 

Днес е ден на национален траур, след като при взрив в цех за утилизация на боеприпаси загинаха 15 души. На службата в столичния храм "Света Неделя" присъстват служебният премиер Георги Близнашки и президентът Росен Плевнелиев.

"В този тежък момент, когато с прискърбие научаваме за инцидента в оръжейния завод в Горни Лом, взел свидни човешки жертви, от свое име и от името на клира и миряните на Българската православна църква изказвам най-искрени съболезнования на близките на загиналите при този трагичен инцидент". С тези думи започва съболезнователното писмо, което отправи българският патриарх Неофит във връзка с трагичния инцидент в Горни Лом, информират от Светия Синод.

Патриархът призовава свещенослужителите на Българската православна църква и православните християни да отправят молитви за загиналите и да проявят любов към ближния като окажат нужната помощ на засегнатите от трагедията.