Американка съди „Дисни”, копирали живота й

Изабела завела иск за 250 млн.долара

Анимационния хит на Уолт Дисни "Замръзнало кралство" още с излизането си напълни киносалоните и се превърна в любим филм на малки и големи, а също и в най-касовата анимационна лента за всички времена. Създателите на блокбъстъра уточняват, че сюжетът е базиран на приказката на Ханс Кристиан Андерсен за Снежната кралица и е нейна адаптация, предаде TMZ.

Изабела Таникуми обаче е на друго мнение – тя смята, че от "Дисни" са откраднали историята на живота й, за да създадат филма.

През 2010 г. тя издава биографичната си книга, озаглавена "Yearnings of the Heart" - "Копнежи на сърцето", която представя прехода й от живота в Андите към този в Америка. Авторката твърди, че във филма са копирани героите, историята и основни моменти от биографията й.

Припомняме ви, че в "Замръзналото кралство" се разказва за принцеса, опитваща се да открие и спаси сестра си, която, от друга страна, е магьосница, и е обрекла кралството на вечна зима. Според изданието, делото, което Изабела е завела, е на стойност 250 милиона долара.