Гениални проблясъци не стигнаха на Гришо срещу №1 в света

Новак Джокович постигна 22-ра поредна победа в Пекин и е първият полуфиналист в турнира

Няколко гениални проблясъка не стигнаха на Григор Димитров срещу световния №1 Новак Джокович, който го победи с 6-2, 6-4 в четвъртфиналите на Откритото първенство на Китай (China Open). Победата затвърди брилянтното представяне на сръбския ас в китайската столица, където той има вече 22 поредни победи.

Днес и двамата играха неубедително, но Григор направи повече грешки, въпреки че направи един гениален девети гейм на втория сет.
Джокович започна мудно и Григор имаше общо 5 възможности да пробие сервиса му в третия гейм, но българинът пропиля всичките със свои грешки и сърбинът си взе с кански мъки подаването за 2-1. Джокович веднага използва психологическото предимство и проби за 3-1. Димитров върна един пробив за 3-2, но от тук до края на сета Ноле игра безгрешно и не спечели следващите 3 гейма, за да затвори първата част с 6-2.

Играта на Джокович се стабилизира и той първи проби и във втория сет. При 2-1 и 15:40 на сервиса на Григор, първата ракета на България спаси първата точка за пробив, но не издържа следващото дълго разиграване и резултатът стана 3-1 за №1 в света. Григор проби с атрактивни удари за 3-2, но веднага свали нивото и допусна рибрейк – 4-2 за Джокович. При 5-3 Гришо направи забележителен гейм и с два гениални минаващи удара изправи публиката на крака и се върна в мача – 5-4. Тук сценарият от няколко гейма по-рано се повтори и Григор отново допусна пробив като направи двойна грешка при 15-40 и загуби мача за точно час и половина.