Джоузеф Дол изрази дълбоките си съболезнования на семействата и приятелите на загиналите

Председателят на ЕНП отмени посещението си в България и потвърди неотклонната си подкрепа за ГЕРБ в предстоящите избори

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Джоузеф Дол отмени посещението си в България. Дол бе поканен от ПП ГЕРБ да участва в закриването на кампанията за парламентарните избори на 3 октомври, съобщават от пресцентъра на партията.
 
Въпреки поканата на партията, председателят на ЕНП е отменил планираното си посещение в България поради обявения Ден на национален траур в памет на жертвите от взрива в Горни Лом.

Джоузеф Дол изразява дълбоките си съболезнования на семействата и приятелите на загиналите в трагедията в Горни Лом и изпраща най-добрите си пожелания за успешно възстановяване на ранените при взрива.

След трагедията в Горни Лом, ПП ГЕРБ, която е член на ЕНП преустанови предизборната си кампания и отмени официалното й закриване днес. Партията отмени и всички предизборни събития и срещи на кандидатите за народни представители, насрочени за 3 октомври.

Независимо от това, Джоузеф Дол потвърждава неотклонната си подкрепа за ГЕРБ в предстоящите избори и е убеден в способността на партията да донесе така необходимата стабилност на България. Председателят на ЕНП изпрати също най-добрите си пожелания към всички партии-членки на ЕНП в България.