Закопчаха трима за кражби на луксозни автомобили

Специализираната операция е обхванала територията на пет областни дирекции в страната

Трима мъже са задържани за кражби на луксозни автомобили и джипове. Това съобщават от пресцентъра на МВР. Операцията е осъществена от 30 септември до 2 октомври. В нея са участвали служители на Главна дирекция „Криминална полиция" и от областната дирекция.

Специализираната операция е обхванала територията на пет областни дирекции на МВР в страната. Действията са осъществени под прякото ръководство на прокуратурата. В Кюстендилско са проверени над 20 адреса. Открити и иззети са множество вещи и части от крадени МПС, разглобени луксозни автомобили и джипове. Сред тях има части от автомобили модели от 2011 и 2013 г. от марките „БМВ", „Опел", „Тойота", „Сеат", уточняват от полицията.

Оказало се, че повечето от возилата са обявени за издирване през това лято. Те са били откраднати както от страната, така и от страни от ЕС. Някои от тях са обявени за общодържавно издирване, а други - за международно.

Сред крадените вещи са открити и регистрационни табели  от автомобили, обявени за издирване. Част от иззетите предмети и акумулатори имат идентификационни белези и са назначени експертизи. В рамките на операцията са задържани съпричастни към противозаконната дейност. Трима от тях - за 72 часа.
Повдигнати са им обвинения за обсебване и вещно укривателство в големи размери. Изяснява се съпричастността на задържаните и към други престъпления. Утре предстои да бъде внесено предложение в Районния съд- Кюстендил  за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража".