Вестниците в четвъртък, 2 октомври

Най-доброто от печата

02-10-2014, 07:51

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

15 жени в барутен погреб


"Стандарт"
Цяла България се молеше снощи за най-малко 15 жени от видинското с. Горни Лом. Те останаха в капана на барутен погреб след мощен взрив във фабрика "Миджур". Експлозията разтърси района към 17 ч. И хвърли в ужас хората. До 21,30 ч никой не можеше да каже колко души са били в цеха, има ли жертви и ранени. Според хора от завода в сградата са били и шефовете. Две жени оцеляха на косъм. Взривната вълна ги застигна на портала. Те са настанени в болницата в Монтана.  Спасителните и медицинските екипи стояха на 3 километра от фабриката бомба заради опасност от нови взривове. МВР шефът Йордан Бакалов и военният министър Велизар Шаламанов пратиха безпилотни самолети.  
"Пораженията са тежки. Тепърва остава да се разбере дали има жертви или ранени", заяви премиерът Георги Близнашки след заседанието на кабинета. И се извини, че бърза за мача. БСП си отмени закриването на кампанията зарази трагедията.


ДКЕВР вдигна цената на тока с 10 на сто
"Монитор"
Въпреки нестихващите протести срещу увеличението на цената на тока и поредната порция яйца, този път срещу сградата на ДКЕВР, регулаторът прие окончателно планираното му поскъпване с близо 10 на сто.
Считано от вчера най-скъпо за електричеството си ще плащат битовите клиенти в Североизточна България, които се обслужват от „Енерго-Про". Дневната тарифа там скача с 1,92 стотинки за киловатчас до 21,55 ст. Увеличението на цената през нощта е с малко над 1 стотинка до 11,76 ст. за квтч.


Бизнес и синдикати не искат нов дълг, кабинетът го гласува
"24 Часа"
С пълно единодушие вариантът за актуализиран бюджет, подготвен от финансовото министерство, бе отхвърлен от тристранния съвет.
Работодатели и синдикати излязоха с обща позиция против, като одобриха единствено отпускането на още 100 млн. на здравната каса.  Въпреки това на заседанието си, започнало днес следобед, кабинетът включи точката за актуализиране на бюджета и я прие. Според председателя на Асоциацията на индустриалния капитал актуализацията на бюджета не можела да се третира като рутинна работа, която служебното правителство  да поднесе "за подпис" на следващите правителство и парламент.


"Лудогорец" срещу "Реал" - 1:2
"Труд"
С гол на Марселиньо още в 7-та минута "Лудогорец" води срещу "Реал" (Мадрид) в мач от Шампионската лига.
Българският шампион е по-активен в началото на мача от европейския клубен шампион.
В 10-та мин. Минев извърши нарушение за дузпа. Роналдо би, но Владо Стоянов спаси!
В 25-та минута Моци също направи нарушение за дузпа. Роналдо този път бе точен.
Испанският тим натисна до края на полувремето, но без успех.