Делян Добрев: Ако няма стабилно правителство здравната система съвсем ще рухне

Приоритет за ГЕРБ е профилактиката

„Ако не се даде глас за едно стабилно правителство здравната система съвсем ще рухне“, заяви водачът на листата с кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ в Хасково Делян Добрев по време на срещата си с работещите в Многопрофилната болница за активно лечение в града. Добрев припомни, че при управлението на ГЕРБ парите в бюджета за здравеопазване са увеличени на 3 млрд. лв. „В нашата управленска програма е обърнато специално внимание на здравната реформа. Гласът ви на 5-ти октомври ще определи дали нещата в тази сфера ще се подобрят“, подчерта Добрев. „Когато предупреждавахме, че дефицитът на НЗОК е 350 млн. лв., ни обвиниха в политиканстване. Актуализираха бюджета с 220 млн., но сега, месец по-късно, истината лъсна – отново липсват над 100 млн. лв.”, коментира  Добрев.

По думите на кандидата за депутат от листата на ГЕРБ в Хасково д-р Ангел Кунчев не трябва да се поддържа излишна леглова база във всеки град, а да се пренасочат ресурсите към развитие и модернизиране на спешната помощ. „Приоритет за ГЕРБ е профилактиката“, заяви пред медицинските специалисти д-р Кунчев. Той допълни, че са необходими тежки и болезнени реформи, които не могат да бъдат извършени от правителство, което няма стабилност и воля. „Без да се реформира системата, ще тъпчем на едно място и вечно ще се оплакваме – пациентите от лекарите, лекарите – от ниското заплащане“, коментира Кунчев.

“По време на управлението на ГЕРБ имаше предвидимост, имахме хоризонт и като ръководство на болницата можехме да планираме дейността си“, посочи директорът на лечебното заведение Славчо Близнаков.