НГК „Природата за хората и регионите” дарява сглобяемо бунгало на Илия Кучияшки, пострадал от наводненията в Мизия

Скоро ще бъде дарено още едно бунгало на семейство в Мизия

Национална гражданска коалиция „Природата за хората и регионите” се присъединява към Общонационалната кампания за подпомагане на бедстващите от град Мизия. Ние  безвъзмездно даряваме сглобяемо еднофамилно бунгало, състоящо се от две стаи и баня, на 67-годишния Илия Кучияшки, загубил къщата си от наводнението и останал без подслон. То е оборудвано и с бяла техника. Дарението се осъществи благодарение на събрани средства от благотворители събития.

НГК „Природата за хората и регионите” е първата неправителствена организация, която прави такъв вид дарение, за все още бедстващата община Мизия. От „Природата за хората и регионите” призоваваме и други неправителствени организации, особено тези, които участват в обществени поръчки и реализират сериозни приходи и непрекъснато са в центъра на медийното внимание по екологични въпроси, в знак на солидарност да отделят една минимална част от печалбата си, като последват примера ни и подадат ръка на нуждаещи се семейства от Северозападна България. Даваме публичност на нашето дарение, защото сега на прага на зимния сезон е крайно необходимо пострадалите от наводненията да получат по най-бързия начин жилища. В община Мизия от нови къщи се нуждаят 120 семейства. До този момент са удовлетворени нуждите на едва 30.

Дарението ще бъде транспортирано утре, четвъртък 2 октомври 2014 г., като бунгалото ще пристигне ще пристигне в град Мизия около 13.00 часа. Намерението ни е нашите дарения да бъдат предоставени на конкретни нуждаещи се, които да се отнасят грижовно към вещите, и след като премине необходимостта от тяхното ползване, да може да се предоставят на други пострадали от бедствия в страната.
Организираната от нас кампания продължава и в близките 10 дни ще подготвим и ще изпратим още едно двустайно бунгало на друго семейство.