София с всички качества за Европейска спортна столица, казва Общинският съвет

Столицата е на финал с френския град Марсилия

Заместник-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев заяви, че София има всички необходими качества да стане спортна столица на Европа.

„Много по-важно е да покажем на всички колко е важно да се спортува. В София държим на спорта и искаме спортът да бъде приоритет“, посочи Стойнев на пресконференция на Инициативния комитет за Кандидатурата на София за Европейска столица на спорта през 2017 г., предава „Фокус“.

„В такива състезания е много важно да не се страхувеаш от конкуренция и от самото състезание. Най-важното е самото участие, защото то ни помага да направим равносметка какво сме направили до този момент, къде се намираме и накъде трябва да се развиваме”, каза още той.

Според Стойнев „губещи от такова състезание няма“.

„София в момента участва в шампионската лига – във финала с Марсилия за избор на столица на спорта. Ще се стремим да покажем най-доброто от себе си, да работим така, че да заслужим тази титла, но в крайна сметка когато журито пристигне и се запознае с това, което сме направили и предстои да правим, ще каже тежката си дума”, добави зам.-председателят на Столичния общински съвет.