Антонио Лопез: България ще е стабилна, ако Бойко Борисов е премиер

Колкото повече гласове бъдат дадени за ГЕРБ, толкова по-добре за България, уверен е генералният секретар на ЕНП

Познавам Бойко Борисов отдавна, той е добър мой приятел. Считам, че в момента най-доброто решение за постигане на стабилност в България би било Бойко Борисов да стане отново министър-председател на България, ако на изборите в неделя българският народ му даде своето доверие. Това каза генералният секретар на Европейската народна партия (ЕНП) Антонио Лопез след среща с кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде Агенция „Фокус”. „Като министър-председател в предишния мандат и даже в качеството му на кмет имах възможност да се срещна с него. Много европейски лидери очакват Бойко Борисов отново да бъде министър-председател на България и да заеме мястото си на масата на европейските лидери”, подчерта Лопез.

Според него правителството на Орешарски не е фигурирало по никакъв начин в Брюксел. „Със своята политика то навреди в много голяма степен на имиджа на България в Европа. Затова не завиждам на Бойко Борисов, защото всички си даваме сметка, че му предстои огромна работа и много тежки задачи, с които ще трябва да се заеме, но сме сигурни, че именно под негово ръководство България може да възстанови доверието, да възстанови този образ, който има в Европа и съм сигурен, че това е позицията и на всички останали европейски лидери, с които имам възможност да разговарям по тези въпроси”, добави Антонио Лопез.

„Българските граждани трябва да осъзнаят, че колкото повече гласове бъдат дадени на една партия като ГЕРБ, която наистина заслужава доверие, толкова по-добре това би било за бъдещето на България. Имаме нужда от много силно правителство”, посочи Лопез.