Делян Добрев: Единствено ГЕРБ не е правила коалиция с ДПС

21 млн. лв печели община Тополовград от европроекти по време на управлението на ГЕРБ

При един бъдещ мандат ГЕРБ ще продължи да съдейства на общините и фирмите да разработват проекти с европейско финансиране. ГЕРБ е единствената партия, която не е правила коалиции с ДПС. Това каза водачът на листата на ГЕРБ-Хасково Делян Добрев. „Всички партии без изключение са правили коалиция с ДПС, дори и „Атака“. ГЕРБ е единствената парламентарно представена партия, която въпреки че на нас ни бе даден първо мандата, защото имахме 97 депутата, въобще не си помисли дори да води разговори с ДПС с БСП или с Атака, защото  виждаме до какво води тяхното управление“, подчерта Добрев.

„Плашат хората с това, че ГЕРБ има намерение да приватизира мини „Марица изток“. Ако ГЕРБ имаше каквито и да са намерения да приватизира мините щеше да го направи за три години и половина управление. ГЕРБ ако имаше такива намерения щеше да се подаде на опитите, които сега тези правят да разделят мините и да ги дадат на ТЕЦ. Ако ГЕРБ имаше каквито и да са намерения в тази посока нямаше да изкара мини „Марица изток“ на печалба между пет и петнайсет милиона в различните години. Сега мини Марица изток тегли заеми за да плати заплати“, обясни Добрев. Водачът на листата на ГЕРБ в Хасково беше категоричен, че партията няма каквито и да е намерения за приватизация. „По наше време тези мини печелеха повече от колкото в която и да е година взета преди това,“ категоричен беше Делян Добрев.

„За 21 милиона лева са европроектите  по сключените по времето на ГЕРБ договори за община Тополовград“,  съобщи кметът на общината Божин Божинов, който присъства на срещата. Той даде сравнение с годишния бюджет на общината, който е около 7 милиона лева. „След подаването на оставка от кабинета Борисов общината няма сключен нито едни нов договор за финансиране с европейски средства.  ГЕРБ не игнорира населените места , чиито кметове не са от ГЕРБ, те работят с всички“, подчерта Божинов. Той добави, че 25 години в региона нищо не се е случвало а сега вече са на лице промените, които са били подкрепени именно от партия ГЕРБ. Божин Божинов изрази увереност, че победител на предстоящите избори ще е ПП ГЕРБ.