ГЕРБ планира да бъдат санирани всички панелки до две години

Заяви на среща със земеделски производители водачът в листата Румен Иванов

Основният приоритет в бъдещото управление на ГЕРБ ще бъде възстановяването на средствата по европейските програми. Това заяви на среща със земеделски производители от региона водачът в листата Румен Иванов. Срещата бе със земеделска тематика, но Иванов представи и основните идеи на ГЕРБ в бъдещото управление на страната.
За съжаление, през 2009 година заварихме държавата със спрени еврофондове, сега сме поставени в същата ситуация. Партия ГЕРБ е много добре приета в Европа и имаме пълната подкрепа и обещание, че при стабилизиране на страната, еврофондовете ще бъдат възстановени, заяви Румен Иванов.
Друг важен приоритет за ГЕРБ е изграждането на автомагистрала „Хемус". Това е жизненоважно за нас като добруджанци, а и за цяла северна България. При предишното си управление заложихме за изграждане високоскоростния път Варна – Дуранкулак. Изграждането на четирилентов скоростен път Добрич – Варна ще разреши много от икономическите проблеми на региона, посочи Румен Иванов.
Друго важно, което ГЕРБ си е поставил за цел, е до две години да бъдат санирани всички панелни блокове. Ако някой ни обещава, че цената на тока може да бъде намалена, няма как да го повярваме. Особено сега, когато задълженията на НЕК са почти 3 милиарда. Но със санирането на панелните блокове разходите на домакинствата за отопление и ел.енергия ще се намалят с 50 процента, което е реална помощ, каза още Румен Иванов.