Шестима Дарт Вейдъра и "безработната" Амидала на изборите в Украйна

Те са представители на Интернет партията в Украйна

Украинската ЦИК е регистрирала шестима кандидати за участие в изборите под името Дарт Вейдър, един император Палпатин, един Чубака, дори Йода ще се включи в напреварата за народни представители. Интерес сред потребителите на интернет в Украйна е предизвикала и “безработната” Адмидала Падме, която също ще се бори за място във Върховната Рада, информира сайтът на Интернет партията в Украйна.

"Тъмните джедаи" са представители на Интернет-партията на Украйна от 6 различни окръга. По-рано зам.-председателят на партията, също под името Дарт Вейдър, пожела да се кандидатира за президент на страната, но ЦИК му отказа регистрация с аргумента, че "не отговаря на условието за уседналост".

През пролетта Интернет-партията пък издигна кандидатурата на Дарт Вейдър за кмет на Одеса. До този момент Вейдър и неговите щурмоваци бяха известни предимно с борбата си срещу нарушителите на забраната за паркиране в центъра на града, с атаката си срещу правосъдното министерство и с раздаването на безплатни сол и кибрит заради предстоящия край на света.

Интернет партията на Украйна е доста активна и в сайта и се твърди, че е подкрепяна от 11 милиона украинци. Други герои от популярната фантастична поредица също са активни в социалния живот на страната. Чубака, който е член на партията, е посетил болница, рисувайки заедно с децата в нея.