Сватбата не се справи с дербито в Стара Загора

Ивайло Стоянов допусна грешки в ущърб и на Берое, и на ЦСКА

Реферът Ивайло Стоянов не се справи с дербито в Стара Загора между Берое и ЦСКА, показва детайлен анализ на ситуациите в срещата. Сватбата допусна доста грешки и в двете посоки, които повлияха на крайния изход от двубоя. Със сигурност не можем да търсим тенденциозност при неговите решения, но определено имаше моменти, в които той не видя добре случващото се на терена.

 

Първо Стоянов не видя очевидна игра с ръка на Салим Керкар при удар на Буш от 30 метра. Француизнът беше вдигнат ръката си високо и не ставаше дума за неволно действие. Това би довело до много опасен пряк свободен удар от границата на наказателното поле за "червените".

 

След това през второто полувреме не показа втори жълт и съответно червен картон на Стивън Сънди от "армейците". Защитникът извърши нарушение срещу Керкар, което само по себе си не беше грубо, но спираше опасна атака на домакините отляво. Тази ситуация предизвика доста коментари дали Сватбата не се уплаши да покаже картон след коментарите на Стойчо Младенов срещу съдиите и тяхното тенеденциозно отношение срещу ЦСКА в седмицата преди мача.

 

 

ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ВИЖТЕ ТУК