Кон припадна от глад и бой на столично кръстовище!

Няколко часа институциите си прехвърлят случая

Кон припадна от немощ на столично кръстовище. Оказва се, че кобилата Галя си няма собственик, поне законен такъв. Няма паспорт, не е регистрирана никъде. Въпреки това мъж на име Николай твърди, че е негова. Взел я на лизинг и все още я изплащал. Грижел се за нея добре и не била припаднала, съобщи НоваТВ.

След 2 часа безпомощно лежане на тревата, Галя събра сили и стана. Въпреки опитите на Николай да впрегне животното, то не успя да направи и крачка. А през това време кръстовището се напълни с хора, решени да излекуват и нахранят кобилата.
Извианата на място полиция написа акт н Николай, защото каруцата му няма номер. Полицаите обаче не конфискуваха коня, нямало къде да го закарат.
Пет часа по-късно на мястото отново дойде полиция. Експерти от министерството на земеделието и от Столична община не се появиха. Не било тяхна работа.
Затова хората, решени да спасят Галя, събраха пари и извикаха ветеринар.
Оказа се, че кобилата има исока температура и сериозна травма, която не ѝ позволява да се движи. Затова хората уредиха транспортирането на Галя в конна база и осигуриха пари за издръжка. А ветеринарят постави чип и подготви документи за узаконяване на животното. Намери се и кандидат осиновител.