Бурята "Рейчъл" прерасна в ураган край бреговете на Мексико

Силна буря връхлетя през нощта щата Аризона

Тропическата буря "Рейчъл" прерасна в ураган и според прогнозите се очаква да се движи край тихоокеанските брегове на Мексико, но без да застрашава сушата, предаде Асошиейтед прес, цитирани от Дневник.
Снощи ветровете бяха с максимална постоянна скорост от 140 км/ ч. Центърът на бурята беше на 735 км югозападно от южна край на полуостров Долна Калифорния и се придвижваше на северозапад със скорост 11 км/ ч.

Националният център за ураганите в Маями съобщи, че е възможно бурята да набере сила през нощта, но днес се очаква тя да отслабне.

По-рано мексиканската национална метеорологична служба съобщи, че "Рейчъл" ще продължи да предизвиква проливни дъждове в района.

В средата на месеца ураганът "Одил" - от 3-та категория по петстепенната скала на Сафир-Симпсън - връхлетя престижния балнеоложки курорт Лос Кабос, като взе шест жертви и остави стотици хора без подслон.

Силна буря връхлетя през нощта щата Аризона, в югозападната част на САЩ. Според американски медии най-засегнат е град Финикс, където без електричество са останали близо 50 000 домакинства, предаде ИТАР-ТАСС.

Бурен вятър с пориви от 100 км/ч прекърши клони на дървета и прекъсна електрозахранването. След продължилите няколко часа проливни дъждове някои райони на града бяха наводнени.

Бурята наруши работата и на летището във Финикс, като самолетите бяха пренасочвани към летищата на съседни градове. Заради силния вятър временно бяха евакуирани диспечерите в контролната кула.