Ботев взе пловдивското дерби, Чунчуков развинти Локомотив

Иван Цветков отбеляза втория гол за крайното 2:0 за "канарчетата"

Ботев спечели дербито на Пловдив след убедителна победа с 2:0 над Локомотив Пд в мач от 10-ия кръг на А група. В герой за „канарчетата” се превърна Цветелин Чунчуков, който отбеляза крис гол, с който откри резултата през първото полувреме. След това той подаде и за второто попадение на Иван Цветков през втората част.

 

Срещата можеше да започне комшарно за домакините след грешка на Стаховяк още в първите секунди. Полският страж излезе извън наказателното си поле, за да пресече дълъг пас, но се размина с топката. Карагерен я стигна до аутлинията и опита да центрира, но Пламен Николов изчисти. Впоследствие Наков опита далечен шут, но твърде слабо.След това Ботев постепенно взе надмощие и започна да създава опасни атаки.

 

В 11-ата минута Богомил Дяков допусна грешка. Той не се ориентира как да посрещне центриране и топката го удари в гърба, след което отиде право в Иван Цветков на 7-8 метра от вратата. Той опита да разиграе топката с Алекс Колев, но не се получи нищо опасно. В 24-ата самият Цветков излезе на добра позиция и се опита да стреля, но вратарят Стойчев излезе и хвана топката.

 

ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ЧЕТЕТЕ ТУК