Ева Паунова: ГЕРБ има доверието на евро-атлантическите ни партньори

Евродепутатът представи програмата на партията през българската диаспора във Валенсия

Благодаря ви за това, че ни повярвахте през май месец и ни се доверихте. С вашия глас на европейските избори вие доказахте, че България има само един път на развитие и това е европейският път. Сигурна съм, че на 5-ти октомври ще потвърдите пътя за европейско развитие на нашата страна. Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова пред събралите представители на българската диаспора в централата на испанската партия Partido Popular във Валенсия.

Основен акцент от срещата бе представянето на програмата на ГЕРБ в ключови отрасли и дискусията за това как страната ни да се справи с предизвикателствата, стоящи пред нея. „Ние в ГЕРБ сме осъзнали, че само с подкрепата на нашите евро-атлантически партньори, с инвестиции и европейски средства, можем да достигнем така нужния икономически растеж и да бъдат създадени работни места. ГЕРБ има тази подкрепа благодарение на отговорността, прозрачността в управлението и готовността да водим диалог. На масата за преговори винаги седим на равно с всички останали наши партньори“, изтъкна българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП.

Ева Паунова също напомни, че това доверие лесно се губи ако липсва постоянство и приемственост в политиката, което се е случило през последната година и половина. „В процеса на промени сме изгубили пътя си, лутали сме се, дори редица пъти сме се връщали назад в развитието си. Днес нямаме право да се върнем нито с една крачка назад. Трябва да запретнем ръкави и всички заедно да се захванем за работа, за да може страната ни да бъде предпочитното място за развитие и живот“, подчерта Паунова. Според нея това означава не само политическо обединение около ясни национални приоритети, но и обединение на всички граждани, в страната и извън нея. Така ще бъде изградено сплотено българско общество, което ще се радва на уважението на другите европейски граждани. „Освен доверието на политическо ниво ни трябва и довериeто на самите граждани в страните-членки“, сподели по този повод евродепутатът. Нашата общност в Испания се е интегрирала напълно в страната-домакин – постижение както за ефективните испански политики, така и за самите български граждани. „Точно за това ГЕРБ и Partido Popular си партнират и на експертно ниво, за да можем да усвоим работещи практики като тези, които виждаме тук“, каза още Паунова.

На срещата бяха обсъдени и други теми, като борбата с демографската и банковата криза, задлъжнялостта в енергетиката, спряната пенсионна реформа и решенията на тези проблеми, които програмата на ГЕРБ предвижда.

Това е  второто посещение на Ева Паунова във Валенсия, като първото се състоя в рамките на визитата на заместник-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов през април тази година. На срещата с българската общност в града присъстваха и генералният консул на Република Българя във Валенсия Мая Стефанова, кметът на Енгера Сантияго Паревало, международният секретар на испанската партия Partido Popular Хосе Рамон Гарсия Ернандес, депутати от Валенсия, както и представители на асоциациите „Балкан“, „Прогрес“ и „Бялата лястовица“.

В неделя, 28-ми септември, българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП ще присъства на откриването на учебната година в три български неделни училища в региона на Валенсия.