Служебният кабинет свиква тристранка за актуализацията на бюджета

Синдикати и работодатели може да бойкотират заседанието

Работодателските и синдикалните организации няма да участват на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество в понеделник, на което трябва да се обсъди предложението за актуализация на бюджета, съобщи БНР. Свикването на заседанието бе обявено днес от правителствената информационна служба.

Аргументът на работодатели и синдикати е, че не са спазени сроковете за предоставяне на документите за дискусията. Те заявяват, че ще се включат в работата на тристранния съвет, ако получат съответните документи поне два дни по-рано.

Тристранката е насрочена за понеделник следобед, а от финансовото министерство обещаха да публикуват документа няколко часа преди това - в понеделник сутринта.

Въпреки заявения бойкот на насроченото за понеделник заседание на Националния тристранен съвет от страна на бизнес и синдикати източници от правителството не изключват заседанието да се проведе.

Има вероятност в рамките на 48 часа преди него, подготвената актуализация на бюджета за тази година да бъде изпратена за съгласуване.Това означава, че най-късно до утре в 15 ч. документите трябва да стигнат до партньорите.