Раздори в БСП заради преференциалния вот

На места личните битки загрубели

 В разгара на кампанията, кандидат-депутати от БСП си навлякоха гнева на ръководството и бяха предупредени с писмо, че е недопустимо да си правят лични кампании.
Част от кандидатите за парламента изглежда са решили да се борят не само за партийната идея, но и за себе си. Това не се харесва на тези, които са ги подредили в листите, предаде Нова телевизия.

„Аз ги призовавам да търсят подкрепа извън тясно-партийните членове и симпатизанти, като подкрепа и за листата. Иначе най-важното е политиката, която предлага листата и представителите, включени в нея”, заяви лидерът на БСП Михаил Миков.
 „Това противоречи с цялостната политика, която сме водили доскоро”, заяви Страхил Ангелов.

От писмото става ясно, че по места личните битки са загрубели. Но не между опонентите, а между свои.
От ръководството на БСП оценяват като „недопустимо да се дискредитират директно или индиректно кандидатите от листата. Не можем да бъдем противници в собствената листа”, се казва в писмото.

Пожелателното писмо обаче събуди съмнения, че някой се тревожи от грешката 15/15, която на евроизборите неволно или не изстреля Момчил Неков над лидера.
 От ГЕРБ заявиха, че нямат проблеми с мажоритарното гласуване. Но пък неволно за тях се погрижи друг самостоятелен воин - Георги Кадиев, в чийто плакат по грешка беше отбелязан само номерът му в листата, който съвпада с този на партия ГЕРБ. А номерът на собствената му партия липсваше.