27-28 септември: Време за ревизия

Хороскоп

26-09-2014, 20:02

Снимка:

N/A

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце във Везни, Луна в Скорпион. Астрологична картина на 27-28 септември

През почивните дни ще ни се наложи за пореден път да преживеем преминаването на Луната през дълбоките и тъмни води на Скорпиона - процес който обичайно е свързан с трудни за овладяване емоции и още по-трудното им изразяване. Всъщност, обикновено никой не желае да сподели онова, което вълнува душата му в този период, тъй като най-често тук се срещаме с по-сенчестите страни на нашата душевност, с дълбоко подтиснати чувства, страхове и емоционални рани. Ако през тези дни нито веднъж не почувствате тъга или усещане за загуба, следва да се наградите. Това означава, че вашата материална, емоционална и морална действителност е напълно подредена и в синхрон с вашите надежди и очаквания.

Още в събота сутринта, мнозина ще забележат как лекотата и непринудеността отстъпват пред мнителността и критичността в настроението и общуването. Ако горите от желание да изясните сложни и конфликтни въпроси с близките си, опитайте се да овладеете импулсите си до неделя вечер. Дори тогава, постигането на съгласие и равновесие ще изисква някои жертви, но поне ще можете да разчитате на вниманието и адекватните реакции на събеседниците си. До тогава се постарайте да използвате остротата на ума и възприятията си за дейности изискващи максимална концентрация в конкретно направление. Освен всички познати ползи от това, ще можете да откриете и онези недостатъци, които до момента са останали скрити от вас и с това са възпрепятствали напредъкът ви.

В неделя и Меркурий преминава в Скорпион ,където възнамерява да се позастои през следващите две седмици. По всичко личи, че ни очаква дълбоко и фундаментално изследване и потъване в тематиката на този знак, който както знаем е изконно свързан с тайните, метафизичните въпроси, темите за живота, смъртта, вредните навици и привързаности и нелицеприятните истини, които често се опитваме да скрием не само от околните, но и от себе си. Бъдете готови недостатъците в битието и обкръжението ви не само да изплуват наяве, но и да проявят в достатъчно нелицеприятна форма. Полезно би било през този уикенд повече да слушаме отколкото да говорим. Онова което чуем, може са бъде използвано за конкретни указания по отношение на необходими промени и поправки в представите, намеренията и действията ни.

Финансите, кредитите и дълга също са обичайна скорпионска тема, която ще вълнува мнозина през почивните дни, а и през следващите две седмици. Добре би било да се въздържаме от харчене на големи суми и покупки на кредит, както и да поддържаме известна сума в наличност, за да не се окажем в неприятна ситуация през банкомата или на касата. Обсъждането и решаването на въпроси, касаещи съвместни финанси също не е препоръчително-излишния оптимизъм може да ви подведе, а дори и в този случай трудно ще постигнете споразумение относно разпределението на средствата.

Почивните дни вероятно ще разочароват и онези, които са очаквали романтичен уикенд. Интимните взаимоотношения вероятно ще страдат от липса на достатъчно съпричастност и характерните за обмена Луна-Сатурн дистанцираност и студенина, които в съчетание с критичното и взискателно настроение, могат да подложат на риск дори и най-стабилните съюзи. Най-доволни ще бъдат онези, които са планирали за уикенда основно почистване и пренаеждане на гардеробите, шкафовете, бюрото. Освен конкретните ползи от реда, ревизията на вещите и документацията ще ви помогне да ги организирате по-добре, а и нищо чудно на откриете нещо, за чието съществуване отдавна сте забравили или сте смятали за загубено.

Здраве, хранене и красота
Периодът е тежък както за физическото, така и за психическото здраве. Възникващите сега заболявания могат да се окажат продължителни, но най опасни са емоционалните разтройства и депресиите които за дълго могат да блокират психическата ви енергия. Не допускайте разочарованието, гнева, ревността, страха и обидата да се настанят в сърцето ви. Погрижете се за душевната си хигиена, за да не допуснете емоционалните блокажи да се проявят като физически симптоми в бъдеще.

Възможно е да почуствате енергиен спад и липса на физически сили. Не се преуморявайте, а ако имате възможност се погрижете за физическия и психическия си комфорт с водни процедури и терапии. Въздържайте се от употребата на алкохол, тежки храни и остри подправки.