Ивайло Московски: ГЕРБ е единствената партия с изработена управленска програма

В програмата са заложени изпълними и конкретни неща

Ние сме единствената партия, която има изработена управленска програма. Опонентите ни излизат с платформи и послания, които на моменти звучат като „заклинания“. Програма с конкретни ангажименти и цифри означава отговорност. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ в област Видин Ивайло Московски при срещата си с жителите на село Арчар. „Ние сме доказали, че сме отговорни, затова днес ГЕРБ е първа политическа сила в България.

Необходимо е да направим решителна крачка за реформи. Заложили сме изпълними, конкретни неща. Реализирането на такава програма, в която са разписани целенасочени действия за Северозападна България, ще бъде предпоставка за възходящо развитие на страната региона“, каза още Московски. Заедно с кандидатите за народни представители от ГЕРБ Владимир Тошев и Александър Александров, той бе посрещнат от кмета на община Димово Лозан Лозанов и председателя на ОбС Светослав Славчев.

По време на разговора водачът на листата на ГЕРБ за 5 МИР подчерта, че потенциалът на Видинска област е изключително голям. „Планираме изпълнението на конкретни проекти за региона - ще се работи цялото транспортно направление Видин - София, включващо пътя Видин - Монтана и жп линията Видин – Медковец. Стартираме мащабна програма за енергийна ефективност. Ще акцентираме и върху програмите „Околна среда“ и „Регионално развитие“. Тъй като във Видинска област има големи перспективи пред развитието на земеделието, ще се опитаме максимално бързо да активираме средствата за развитие на селските райони. Водени сме от убеждението, че след изпълнението на тези проекти в областта ще дойдат и частни инвеститори с устойчиви инвестиции, които да създадат работни места за дълъг период от време“, каза Московски.

Кандидатът за народен представител Александър Александров призова присъстващите да подкрепят ГЕРБ на изборите на 5 октомври. „Другите взимат заеми, които ще изплащат поколения напред и отдалечават България от Европа. Ние не само имаме подкрепата на европейските партньори. Ние градим, работим и отчитаме свършеното“, категоричен бе Александров. „Европа означава да се движим по общ път в една посока, път на развитие и растеж. Подкрепете ни на 5 октомври, защото номер 9 в бюлетината не е просто цифра, зад номер 9 стои програма за реформи и за управление на държавата, значителна част от мерките в която са конкретно разписани за развитие на Видинския регион“, категоричен бе вторият в листата на ГЕРБ-Видин Владимир Тошев.

Участващите в разговора жители на село Арчар споделиха, че 70 процента от населението на селото са млади хора, които са безработни. По време на управлението на ГЕРБ 278 жители на Арчар са работили целогодишно по програми за временна заетост, а сега заетите са по-малко от десет, припомниха присъстващите. „Бяха реализирани замразени от години проекти, ремонтирахме детските градини, училищата. От една година насам всичко спря. Очакваме ГЕРБ да помогне на населени места като нашето“, казаха жителите на Арчар.