Цветан Цветанов: За да променим България, важно е на първо място да гласуваме

Да се спре противопоставянето между християни и мюсюлмани, призова той

За да променим ситуацията в България, е важно на първо място да гласуваме. Когато има висока избирателна активност, когато има разум в упражняването правото на глас, тогава можеш да изискваш отговорност от политиците. Трябва всеки един от нас да гласува на 5 октомври. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов в град Главиница, област Силистра.

Цветанов изтъкна, че ПП ГЕРБ винаги е поемала своята политическа отговорност и посочи като пример както поемането на управлението през 2009 година, така и подадената оставка след безредиците през февруари 2013 г. „Тази странна Тройна коалиция, която видяхме в последния парламент, целеше да унищожи ГЕРБ. Но това не се случи. Не забравяйте и най-голямата медийна манипулация по време на предишните парламентарни избори, която лиши ГЕРБ от възможността да продължи развитието на държавата”, подчерта Цветанов.

Според Цветан Цветанов е неприемливо това, което управлението на БСП, ДПС и „Атака“ е причинило на България с отхвърлянето на споразумението с Брюксел за европейските средства. „Това споразумение се подписа в първите десет дни от управлението на служебното правителство. Но изоставането в момента лишава българските общини и българските граждани от това да ползват европейската солидарност.”, посочи Цветанов. Той подчерта, че дефицитът в края на управлението на ГЕРБ е бил под 1%, а сега е около 4%.

Цветан Цветанов призова да се спре противопоставянето между християни и мюсюлмани. По думите му, единственото, което държи някои партии, е да противопоставят българските граждани. „Ние искаме да покажем, че сме национално отговорна партия и можем да представим в нашата листа достойни българи, независимо от етническия им произход. Ние сме единствената партия, която не работи за подобно противопоставяне. Ние знаехме, че пътят към смесените региони е труден. Но ако сме заедно, с висока избирателна активност над 60%, контролираният и купеният вот ще бъде неутрализиран”, посочи заместник-председателят на ПП ГЕРБ.

„Молбата ми към вас е да гласуваме на 5 октомври. И то с №9, защото ние показахме, че можем и че извличаме поука от грешките си. Ние започнахме да градим България и е факт, че ПП ГЕРБ направи много”, категоричен беше Цветан Цветанов.