Цветан Цветанов в Тутракан: Всички сме свидетели как се промени Тутракан

Когато местната власт има подкрепата на изпълнителната, промяната е възможна

Всички сме свидетели как се промени Тутракан. Когато местната власт има подкрепата на изпълнителната, тогава тази промяна е възможна. За да бъде възможно Тутракан да се възползва от европейската солидарност, ние през 2009 година положихме много усилия. От 1% усвоени и разплатени евросредства в началото на мандата достигнахме до 34% усвоени и договорени 100%, които и в момента се изпълняват в много общини“. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов в Тутракан. Той припомни, че през последната година и два месеца правителството „Орешарски“ лиши българските граждани от възможността да ползват парите по оперативните програми от новия програмен период.

         „Отклоняването на България от единствения възможен път, а това е европейският път, ни го причиниха БСП, ДПС и „Атака“. ДПС и „Атака“ са заложени да се противопоставят една на друга, за да си консолидират електората. БСП обещаха 250 000 работни места, а безработните се увеличиха с 40 000”,  обясни Цветанов. Според него енергетиката е национален приоритет и всеки, който управлява, трябва да има ясна визия за този сектор. „Изкуственото задържане на цената на тока доведе до подготовка на фалит на НЕК. Предходното управление изхарчи милиарди, но до вас са достигнали единствено европейските фондове. А те достигат до вас благодарение на доверието, което ГЕРБ изгради в европейските ни партньори”, посочи заместник-председателят на ГЕРБ.

         Цветан Цветанов призова да бъде заменен хаосът със стабилност, задкулисието с прозрачност. „И това може да стане само с №9 на 5 октомври. Кой носи отговорността сега? Станишев, който избяга в Брюксел? Волен Сидеров или Лютви Местан? Силното управление минава през отговорност, затова се борим за пълно мнозинство”, попита председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ. „Знам, че много от вас са отвратени от политиката, но когато отвратените не отидат да гласуват, на власт идват отвратителните”, каза още Цветанов.

         „Партия ГЕРБ дава истинската формула за национална отговорна политика. Вашият водач на листа Милена Дамянова беше тази, която пое ангажимент да се осигурят капиталови разходи, за да бъде изградено училището в село Голеш. И тази година учениците в това село в Кайнарджанско влязоха в нова и модерна сграда. А строителството на това училище е започнато в далечната 1982 година“, припомни Цветан Цветанов. Той изрази убеденост, че перспективата пред област Силистра е строителството на третия мост при Силистра“, каза Цветан Цветанов.